Konfirmation og konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse 2020

 

Nøvling

Konfirmationsforberedelse for Nøvling Sogn finder sted i Toften ved Nøvling Kirke. Der er velkomstgudstjeneste og orientering søndag den 8. september kl. 10.30 i Nøvling Kirke

 

Gistrup og Gunderup 

Gunderup og Gistrup sogne hører i 7 kl. til Gistrup Skoles distrikt. Det samme gælder en del af Sønder Tranders Sogn. Derfor er der tilbud om konfirmation både i Gistrup, Gunderup og Sønder Tranders kirker, så man kan blive konfirmeret i sin sognekirke. Elever fra Gistrup Skole går til konfirmationsforberedelse i Gistrup Kirke, uanset om de skal konfirmeres i Gunderup, Gistrup eller Sønder Tranders. 

Der er velkomstgudstjeneste og orientering i Gistrup Kirke således: 

7a: Søndag den 1. september kl. 10.30 

7b og 7c: Søndag den 8. september kl. 14.00

Velkomstbrev og tilmeldingsformular til konfirmationsforberedelse i Gistrup og konfirmation i Gunderup, Gistrup eller Sønder Tranders Kirke [klik her]

 

 


Konfirmationer 2020 

Nøvling Kirke søndag den 26. april.

Gunderup Kirke søndag den 3. maj (fra 7a, 7b og 7c).

Gistrup Kirke lørdag den 9. maj (7a og 7b)

Gistrup Kirke søndag den 10. maj (7c)

Sønder Tranders Kirke lørdag den 9. maj (fra 7a, 7b og 7c)

Klassebetegnelse gælder Gistrup Skole - evt. konfirmander fra andre skoler placeres efter aftale. Henvendelse til en af præsterne.

 


Konfirmationer 2021 

Nøvling Kirke: søndag den 25. april

Gunderup Kirke: søndag den 2. maj

Gistrup Kirke: lørdag den 8. maj og søndag den 9. maj

Sønder Tranders Kirke: lørdag den 8. maj


Datoer for konfirmationer i 2022 offentliggøres i foråret 2020. 

Lidt om konfirmationsforberedelse

Konfirmation betyder bekræftelse. Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen får du mulighed for at sige ja til den kristne tro og at blive bekræftet i troen. 

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.

Konfirmationsforberedelse er indføring i den kristne tro. Her hjælpes konfirmanderne til fortrolighed med gudstjenesten, kirken og den kristne tros indhold. Desuden taler vi om, hvad den kristne tro kan betyde i dag - også for unge mennesker.

Du er velkommen til at følge konfirmationsforberedelsen, selvom du ikke vil konfirmeres eller er i tvivl om det. Du behøver ikke at være døbt for at følge konfirmationsforberedelsen. Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret. I så fald du døbes inden konfirmationen. 

På www.folkekirken.dk kan du se mere om konfirmation og konfirmationsforberedelse.

 

Hvad nu hvis jeg ikke blev konfirmeret i 7 klasse? Kan jeg så blive konfirmeret?

Ja, naturligvis. Man henvender sig blot til en præst og aftaler det. Læs her en historie om en kvinde, der blev konfirmeret som 34 årig.