Fødselsregistering - Hvad skal du gøre?

Du skal anmelde dit barns fødsel senest 14 dage efter fødslen. Hvis der er en jordemoder med til fødslen, står hun normalt for fødselsanmeldelsen. Ellers skal du selv sørge for at melde fødslen til kirkekontoret eller præsten i moderens bopælssogn. Hvis I ønsker fælles forældremyndighed, men ikke er gift, kan I udfylde "omsorgs- og ansvarserklæring" digitalt på www.borger.dk (under 'Familie og børn').

Hvis en omsorgs og ansvarserklæring afgives og sendes fra www.borger.dk så den modtages senest 14 dage efter fødslen, vil den blive behandlet på kirkekontoret.

 
Navngivning
Navngivning skal ske senest seks måneder efter fødslen. Navngivning kan ske i forbindelse med dåb eller ved ansøgning om navngivning på www.borger.dk  (under 'Familie og børn'). Spørgsmål om dåb, navn og navngivning kan rettes til kirkekontoret tlf. 98 33 35 52 / gunderup.sogn@km.dk  


Hvad skal barnet hedde
Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn. Måske har I tænkt på navne længe inden, jeres barn blev født, men da I så så ham/hende, var navnet helt forkert. Eller måske gav det helt sig selv, hvad den lille skal hedde.
Man må ikke kaldt sit barn hvad som helst – det sørger navneloven for. På Familiestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne.