torsdag25apr2019

Preben Kok: Slip livet løs

torsdag25apr2019 kl. 19:00 - 21:30

Sogneaften i Gistrup Kirke torsdag den 25. april kl. 19.00

v. forfatter, tidl. sognepræst og sygehuspræst Preben Kok. 

Et gammelt visdomsord siger: Hvor der er helhed, er der altid mindst to sandheder, der er sande på samme tid. I de sidste 40 år har vi i mange af livets væsentlige forhold undertrykt (glemt) den ene af de to sandheder for bedre at kunne lade som om, vi har kontrol over livet. Vi har en urealistisk forestilling om, hvor meget styr man kan have på livet.  

Det betyder, at vi ofte tynges af skyldfølelse i tilfælde, hvor vi slet ingen skyld kan have, fordi vi ikke har magten. Vi har glemt, at sårbarheden kan være frugtbar og livgivende, og vi forstår ikke længere, at et harmonisk parforhold er en enhed, der dannes af to modsatrettede lidenskaber: den grænsesprængende og den grænsesættende. Preben Kok gør op med en række givne forestillinger, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og sit liv, og så spørger han: Hvad mister vi ved kun at træffe beslutninger med forstanden – uden at have troen og myternes nedarvede visdom med? Hvordan kan livet komme ud af kontrolgrebet og blive sluppet fri igen. I den forbindelse spiller tro og kirke en særlig rolle. Hvilken? 

Der venter således en spændende aften, hvor en og anden kan hente visdom og hjælp til at ”slippe livet løs”.

Preben Kok har skrevet flere bøger, bl.a. Skæld ud på Gud og Slip livet løs. Han er tillige en meget populær foredragsholder og sjælesørger.