Minikonfirmander

Minikonfirmander i Gunderup Kirke

Minikonfirmandundervisningen er dåbsoplæring for børn i 3. klasse. Gennem fortælling, sang og leg vil vi gerne give børnene en fortrolighed med kirken og kristendommen.

Formålet med undervisningen er at give børnene indsigt i kristendommen på en sjov og oplevelsesrig måde. Det vil vi gøre gennem leg, musik, sang, fortælling og kreativitet. Vi vil gå på opdagelse i kirkerummet, høre nogle af bibelens mange historier, tale om kirkeårets højtider, kristendommens symboler, dåb, nadver og meget andet.

I 2019 var der minikonfirmandundervisning lørdagene 19. januar 26. januar og 2. februar kl. 10.00 - 14.00 i Gunderup Konfirmandstue. Forløbet afsluttedes med en gudstjeneste søndag den 3. februar kl. 14.00 i Gunderup Kirke. Noget lignende kan forventes det kommende skoleår.

Information for skoleåret 2019-20 lægges ud på hjemmesiden, når den foreligger.

Tilmelding til Mette præst på mns@km.dk eller på tlf. 98 33 30 15

 

 

Minikonfirmander - et tilbud til alle 3. klasser og 4. klasser på Gistrup Skole

Folder, lige til at printe ud...

Minikonfirmander er det kommende skoleår et tilbud for børn i 3. klasse og 4. klasse. Vi måtte desværre udsætte minikonfirmandforløbet i skoleåret 2018-19. Men ingen bliver snydt. I stedet bliver der i skoleåret 2019-20 bliver to forløb:

Efterår 2019: 4. klasserne er minikonfirmander fra september - december. Mere om tilmelding til forløbet i denne folder, som er lige til at printe ud og læse [se her...] Bemærk - ændring: starter den onsdag den 18. september og (hvis der bliver to hold) torsdag den 19. september. 

Forår 2020: 3. klasserne er minikonfirmander fra januar- april.

 

At være minikonfirmand...

Går man til minikonfirmander, får man svar på en række spørgsmål: Hvorfor holder vi jul og påske? Hvorfor hælder vi vand på hovedet, når vi døber børn? Hvor kommer kisten hen, når folk dør? Hvad var det Jesus gjorde af fantastiske ting og hvorfor gjorde han det? Minikonfirmand er: spændende historier fra Bibelen, på opdagelse i kirkens kroge, op i tårnet, ud på kirkegården, konkurrencer, rollespil, se film – kort sagt: En masse gode og sjove oplevelser.

I kirken ønsker vi at møde børnene med respekt og åbenhed over for at vi er forskellige. Vi mener samtidig, at det er en væsentlig del af børns dannelse at møde kirke og kristendom, og at de lærer at forholde sig til kristendommens udtryk, historier og ritualer som en del af vores kultur og samfund.

Vi har fokus på udvikling af børnenes kompetencer ift. samarbejde, dialog, lytten, kreativitet og det musiske udtryk. Samtidig er det en enestående mulighed for at lære sin lokale kirke at kende. Børnene kommer på kirkegården og hører om, hvad graveren laver - de kommer en tur op til orglet og prøver det - de kommer rundt i kirkens kroge og ser og hører om hvad de forskellige ting bruges til.

Iøvrigt er tilbuddet om at blive minikonfirmand en del af Folkekirkens officielle undervisningsindsats. Man kan også se mere om minikonfirmander på Folkekirken.dk