Minikonfirmander

Minikonfirmander i Gunderup Kirke

Minikonfirmandundervisningen er dåbsoplæring for børn i 3. klasse. Gennem fortælling, sang og leg vil vi gerne give børnene en fortrolighed med kirken og kristendommen.

Formålet med undervisningen er at give børnene indsigt i kristendommen på en sjov og oplevelsesrig måde. Det vil vi gøre gennem leg, musik, sang, fortælling og kreativitet. Vi vil gå på opdagelse i kirkerummet, høre nogle af bibelens mange historier, tale om kirkeårets højtider, kristendommens symboler, dåb, nadver og meget andet.

Undervisningen vil i 2018 foregå over tre lørdage nemlig den 13. januar, 20. januar og 27. januar kl. 10.00-14.00. Vi mødes kl. 10.00 i kirken og fortsætter omkring kl. 11.30 med frokost i konfirmandstuen. Børnene skal hentes ved konfirmandstuen, Gunderupvej 1, kl. 14.00.

Forløbet afsluttes med en familiegudstjeneste søndag den 28. januar kl. 14.00.

Vi glæder os til at lære børnene at kende og håber, at I tager godt imod tilbuddet.

Er der spørgsmål så kontakt Mette præst på tlf. 98 33 30 15 alle dage undtagen fredag eller på mns@km.dk

 

 

Et super godt tilbud til alle 3. klasser på Gistrup Skole

Minikonfirmander er et tilbud for børn i 3. klasse - nye hold starter i januar - uge 2.

For elever i 3. klasserne fra Gistrup Skole er der Minikonfirmand-forløb fra først i januar til april 2018. Til minikonfirmand skal vi snakke om mange ting og vi skal hygge os! Indbydelser kan ses her - lige til at printe ud. Her kan I også se, hvordan I tilmelder jer!

Går man til minikonfirmander, får man svar på en række spørgsmål: Hvorfor holder vi jul og påske? Hvorfor hælder vi vand på hovedet, når vi døber børn? Hvor kommer kisten hen, når folk dør? Hvad var det Jesus gjorde af fantastiske ting og hvorfor gjorde han det? Minikonfirmand er: spændende historier fra Bibelen, på opdagelse i kirkens kroge, op i tårnet, ud på kirkegården, konkurrencer, rollespil, se film – kort sagt: En masse gode og sjove oplevelser.

I kirken ønsker vi at møde børnene med respekt og åbenhed over for at vi er forskellige. Vi mener samtidig, at en væsentlig del af børns dannelse er, at de møder kirke og kristendom og at de lærer at forholde sig til kristendommens udtryk, historier og ritualer som en af vores kultur og samfund.

Vi har fokus på udvikling af børnenes kompetencer ift. samarbejde, dialog, lytten, kreativitet og det musiske udtryk. Samtidig er det en enestående mulighed for at lære sin lokale kirke at kende. Børnene kommer på kirkegården og hører om, hvad graveren laver - de kommer en tur op til orglet og prøver det - de kommer rundt i kirkens kroge og ser og hører om hvad de forskellige ting bruges til.

Iøvrigt er tilbuddet om at blive minikonfirmand en del af Folkekirkens officielle undervisningsindsats. Man kan også se mere om minikonfirmander på Folkekirken.dk